Šaliansky jarmok 2019

Šaliansky jarmok 2019

Šaliansky jarmok sa bude tento rok konať 21.a 22.júna. Mestské kultúrne stredisko pripravilo pestrý program pre všetky vekové kategórie.

PIATOK 21.6.2019

Podujatia budú umiestnené do priestoru na pešej zóne a na amfiteátri. V piatok sa môžu Šaľania tešiť na vystúpenia žiakov základných škôl a súbory z družobných miest. Po 14:30h vystúpia deti zo ZŠ Ľ.Štúra, J.C.Hronského a J.Murgaša. O 16:30h sa na pódium postaví rocková skupina Hook z poľského družobného mesta Konskie. O hodinu neskôr svoj program predvedú mažoretky z českého Telča. Maďarské družobné mesto bude reprezentovať dychovka Bányász. Večerný program bude pokračovať na amfiteátri.

O 20:00h návštevníkom zaspieva Peter Šrámek a hedlajnerom piatkového večera bude spevák Lukáš Adamec. Ten sa k mikrofónu dostane o 21:30h. Po ňom ešte vystúpi skupina Club 84. Okrem programu na pešej zóne a amfiteátri na nás čakajú aj sprievodné podujatia. Deti sa môžu tešiť na drevený kolotoč a starobylé hry. Tie nájdu na Námestí Sv.Trojice. V dome ľudového bývania budú v piatok i v sobotu pripravené tvorivé dielne, v prístavbe CVČ zase výstava Záhady Slovenska (vstupné 1€). V Galérii Focesa sa o 17:00h uskutoční vyhodnotenie fotografickej súťaže Objektív Františka Kollára. Okrem toho si určite vychutnáme dobroty zo stánkov s občerstvením.

SOBOTA 22.6.2019

Sobotňajší program štartuje o 14:00h na pešej zóne vystúpením "znovuzrodenej" šalianskej dychovky. Milovníci cimbalu sa môžu tešiť na hudobné majstrovstvo cimbalistky Viktórie Herencsárovej. O 16:00h vystúpia domáce folklórne súbory Šaľan a Šaľanček. Na amfiteátri to potom "rozbalí" skupina Družina.

Je to hudobné spojenie folklóru, jazzu a rocku. Úpravami slovenských ľudových piesní si vytvorili štýl, ktorý nazvali ethnobeat. Družina získala viacero ocenení, vrátane medzinárodných. V minulosti sa úspešne umiestňovali v prestížnom rebríčku World Music Charts Europe, na Slovensku získali cenu Aurel (slovenské Grammy). V roku 2016 získali platinovú platňu. Ich vystúpenie si pozrite o 17.45h. Krátko pred 19-tou hodinou uvidíme šermiarsku šou Rádu Sv.Galahada. Potom príde na rad koncert skupiny Le Payaco. Hedlajnerom sobotnajšieho večera však budú nitrianski rockeri Gladiator. Tí z vás, ktorým sa bude hudby stále máliť, si ešte môžu užiť nestárnuce hity švédskej legendy. ABBA revival vystúpia o 23:00h. Ani v sobotu nebudú chýbať sprievodné podujatia.

Dĺžka podujatia: 2880 minút
Rok výroby: 2019
Dátum lokálnej premiéry: 21. jún 2019

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.