Azucar Cubana

Azucar Cubana

Galéria

Kultúrne leto v Šali – Azucar Cubana

Dňa 13.8.2021 o 19.00 Vám v kubánskych rytmoch zahrá Azucar Cubana. Koncert sa uskutoční na nádvorí Renesančného kaštieľa v Šali.

vstupné: dobrovoľné

Azúcar Cubana je skupina malého formátu „s veľkým zvukom“ pozostávajúceho z piatich hudobníkov. Azúcar Cubana kombinuje excelentným spôsobom tradičnú kubánsku hudbu s výsostne súčasnými aranžmánmi a prezentuje vo svojom repertoári rôznosť štýlov karibskej oblasti ako salsa, son, merengue, cumbia, bolero, cha cha cha. Od svojho vzniku zaznamenala skupina veľký úspech a predstavuje sa publiku na rôznych festivalových, klubových pódiách a mnohých veľkých spoločenských podujatiach nielen na Slovensku, ale aj v Čechách a predstavila sa aj v blízkej Viedni. Na konci roku 2007 Azúcar Cubana vydala svoj prvý album s názvom Como la primera vez. Jeho skladby určite spoznali aj poslucháči Slovenského rozhlasu.

V roku 2011 došlo v kapele k personálnym zmenám a na poste klaviristu vystriedal Yoannu slovenský talentovaný klavirista Roland Kanik a dychovú sekciu posilnil uznávaný slovenský trombonista Martin Haas. Kapela po krátkej pauze opäť valcuje pódiá a svoje publikum prekvapuje nielen novými tvárami, či zmeneným zvukom ale aj mierne vynovenými aranžmánmi.

Dĺžka podujatia: 60 minút
Dátum lokálnej premiéry: 13. august 2021
Dátum svetovej premiéry: 13. august 2021

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.