Operettkvintett

Operettkvintett

Galéria

Kultúrne leto - Operettkvintett

Novozámocké Operetné Kvinteto vzniklo ako kvarteto v roku 2004. Jeho zakladajúcimi členmi boli manželský umelecký pár Teodóra /spev/ a Gabriel /husle/ Gálovci, Lajos Sotkovszky /spev/ a Ladislav Váradi /klavír/.

Od roku 2007 pôsobí v operetnom kvartete nový klavirista Roland Cucor. V tomto roku sa novým členom hudobnej skupiny stáva Gejza Farkaš /bicie nástroje/. Od tejto chvíle hudobné zoskupenie už účinkuje pod názvom Novozámocké Operetné Kvinteto.

V roku 2008 nastala v živote hudobnej skupiny ďalšia zmena. Speváka Lajosa Sotkovszkého vystriedal Tamás Bertnáth, člen Jókaiho divadla v Komárne. Tiež so skupinou vystupujú popredný umelci z Budapešti, ktorí pôsobia v známych operetách, operách a divadlách. Na javisku kapela privítala aj známu herečku Viki Rák.

Častým hosťom telesa je tanečná umelkyňa Anna Alexandrovna Farkashova, z ruského mesta Peterburg, ktorá svojim sólovým tancom spestruje vystúpenie Kvinteta.

Spevácke duo Teodóry Gál a Tamása Bernátha svojím profesionálnym prednesom, temperamentným tancom s nápadistou choreografiou, umocnenou prekrásnymi kostýmami vytvára na javisku výnimočnú atmosféru.

Samotný program je obohatený o vtipné scénky, ktoré u obecenstva zaručujú príjemnú atmosféru.

Husľovo - klavírny doprovod podporený bicími nástrojmi umožňuje sólistom dômyselnejšie využiť svoj výrazový potenciál.

Vďaka starostlivému výberu, repertoár kvinteta obsahuje operetné skvosty najznámejších maďarských operetných diel.

V ich repertoári popredné miesta spomedzi skladateľov zaujali: Imre Kálmán, Franz Lehár, Jenő Huszka, Albert Szirmai, Lajos Lajtai a iní.

Členovia Opereteného Kvinteta často vystupujú na rôznych kultúrnych podujatiach, mestských a obecných dňoch, oberačkových slávnostiach, vínnych festivaloch a už druhú sezónu pôsobia na riečnej lodi, ako hosťovský program.

Pre obecenstvo sú nezabudnuteľné ich samostatné celovečerné vystúpenia. Pestrý program týchto zanietených umelcov oslovuje nielen strednú a staršiu generáciu, ale aj mladých ľudí, ktorí týmto spôsobom spoznávajú krásu a čaro operety.

Vďaka tomu Novozámocké Operetné Kvinteto plní dôležitú úlohu v kultúrnom živote Južného Slovenska.

V súčastnosti zoskupenie pôsobí ako hlavný kultúrny program na riečnej lodi v Budapešti už piatu sezónu, kde sa prezentuje programom v anglickom,nemeckom a maďarskom jazyku.

Dĺžka podujatia: 60 minút
Rok výroby: 2022
Dátum lokálnej premiéry: 19. august 2022
Dátum svetovej premiéry: 19. august 2022

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.