Vianočný benefičný koncert v kostole

Vianočný benefičný koncert v kostole

Galéria

Mesto Šaľa a Farnosť Šaľa pozývajú v spolupráci so Základnou umeleckou školou (ZUŠ) v Šali na vianočný benefičný koncert. V Kostole sv. Margity Antiochijskej v Šali vystúpia v Druhý sviatok vianočný 26. decembra 2023 o 15:00 operní sólisti a inštrumentalisti zo Šale, žiaci a učitelia ZUŠ v Šali. Vstupné je dobrovoľné, výnos bude použitý na opravu organa.

„Hovorí sa, že hudbou hudbe pomôžeme. Preto sme sa opäť rozhodli spojiť sily a obnoviť tradíciu, ktorá tu bola pravidelne počas vianočných sviatkov aj v minulosti. Pozývame všetkých ľudí dobrej vôle, aby sa prišli 26. decembra o 15:00 hod. započúvať do melódií vianočných piesní a kolied, ktoré zaznejú v podaní sólistov a inštrumentalistov, detí a pedagógov zo Základnej umeleckej školy v Šali," hovorí Roman Hatala z Mestského kultúrneho strediska v Šali, ktoré zabezpečí technickú stránku a ozvučenie. Umeleckú stránku koncertu pripravuje Slávka Tóthová, ktorá bude aj moderovať.

„Už o pár dní nás čaká radostné očakávanie narodenia Ježiša Krista. Sme radi, že môžeme prispieť k oslave jeho narodenia aj v našom kostole. Rád sa preto pridávam k pozvaniu. Príďte, otvorte dvere. Nech nás melódie vianočného koncertu naplnia a sprevádzajú počas celého vianočného obdobia. Zároveň posielam dve veľké ďakujem. Prvé nech smeruje všetkým, ktorí sa rozhodli pričiniť o to, aby koncert zorganizovali a na koncerte vystúpili. A druhé ďakujem patrí tým, ktorí sa rozhodli, že z výnosu koncertu podporia našu snahu získať peniaze na opravu organa," avizuje farár dekan v Šali Maroš Lovič.

Vianočný benefičný koncert sa uskutoční v rámci projektu farnosti s názvom Otvorené dvere. Nadväzuje na sériu ,komorných' podujatí, ktorých cieľom je poukázať na zlý technicky stav organa v kostole. Je v hrateľnom stave, ale v obmedzenej miere. Farnosť preto hľadá finančné prostriedky na jeho generálnu opravu. Opraviť ho chce do roku 2029, kedy oslávi 100 rokov. Výnos zo vstupného bude použitý na opravu organa. Podporiť organ sa dá osobne či online v kostole, kde sa konajú zbierky. Celkovo je nutné získať približne 80 - 100 tisíc eur, farnosť má na účte vyše 38 tisíc eur.

Tí, ktorí chcú toto dielo podporiť, nájdu bližšie informácie na stránke farnosti Šaľa / https://www.rksala.sk/index.php/farnost/projekt-organ/ (https://www.rksala.sk/index.php/farnost/projekt-organ/)

Dĺžka podujatia: 90 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.